Wet goed verhuurderschap

Vanaf 1 juli 2023 treedt de wet goed verhuurderschap in werking. Wat moeten huurders en huurdersorganisaties weten.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Wet goed verhuurderschap

Vanaf 1 juli 2023 treedt de wet goed verhuurderschap in werking. Wat moeten huurders en huurdersorganisaties weten.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Met ingang van 1 juli 2023 treedt de wet Goed Verhuurderschap in werking, waardoor het essentieel is dat huurders en huurdersorganisaties op de hoogte zijn van de nieuwe regelgeving.

In de afgelopen jaren zijn misstanden op de woningmarkt steeds ernstiger geworden, en deze wet is bedoeld om gemeenten meer middelen te geven om op te treden tegen ongewenste praktijken en malafide verhuurders aan te pakken.

De wet bestaat uit drie belangrijke onderdelen. Allereerst zijn er basisregels voor goed verhuurderschap, die in het hele land gelden. Gemeenten hebben de verantwoordelijkheid om een meldpunt op te zetten en toezicht te houden, en indien nodig handhavend op te treden. Daarnaast hebben gemeenteraden de optie om verhuurvergunningen in te voeren, wat inhoudt dat verhuur zonder vergunning verboden wordt.

Maar wat houdt deze wet nu precies in en wat betekent dit voor huurders en woningzoekenden? Om antwoord te geven op deze vragen heeft de FHCS een handleiding samengesteld, boordevol nuttige en praktische informatie.

In de handleiding wordt de inhoud van de wet uitgebreid besproken, evenals de verschillende manieren waarop huurdersorganisaties invloed kunnen uitoefenen op een succesvolle implementatie ervan in hun gemeente. Belangrijke aspecten van de wet worden uitgelegd en er worden praktische tips gegeven over hoe huurdersorganisaties effectief kunnen bijdragen aan het naleven van de wet.

De handreiking van de stichting Federatie Huurders Commerciële Sector over goed verhuurderschap kan je hier downloaden via de onderstaande link:

Handreiking goed verhuurderschap voor huurdersorganisaties

Wachtwoord Instellen