Blokverwarming? Heeft jouw verhuurder de tegemoetkoming al aangevraagd?

Verhuurders en VvE’s kunnen tot 30 september de Tijdelijke Tegemoetkoming Blokaansluitingen (TTB) aanvragen. Dit is een tegemoetkoming voor huishoudens met blokverwarming.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Blokverwarming? Heeft jouw verhuurder de tegemoetkoming al aangevraagd?

Verhuurders en VvE’s kunnen tot 30 september de Tijdelijke Tegemoetkoming Blokaansluitingen (TTB) aanvragen. Dit is een tegemoetkoming voor huishoudens met blokverwarming.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Als bewoner met blokverwarming, die eerder geen compensatie ontving voor de hoge energierekening, heb je recht op een vergoeding via de Tijdelijke Tegemoetkoming Blokaansluitingen (TTB). Het is belangrijk om te weten dat huurders en huurdersorganisaties deze vergoeding niet zelf kunnen aanvragen. Alleen de contracthouder, degene die het energiecontract heeft afgesloten met de energieleverancier, kan dit doen. Meestal is dit de verhuurder of de vereniging van eigenaren (VvE) als die aanwezig is.

Het is mogelijk om de tegemoetkoming aan te vragen tot 30 september. Heb je nog geen bericht ontvangen van jouw verhuurder over de tegemoetkoming? Vraag dan schriftelijk naar de status.

Verhuurders of VvE waartoe de verhuurde woning tot behoort krijgen uiterlijk twee weken na de aanvraag een ontvangstbevestiging. Daarna kan het nog maximaal 13 weken duren voordat de aanvraager duidelijkheid heeft of de tegemoetkoming wordt toegekend. Meer weten over het aanvraagproces dat verhuurder of VvE moeten door lopen kan je vinden op de website van de overheid.

Tijdelijke Tegemoetkoming Blokaansluitingen
De tijdelijke Tegemoetkoming Blokaansluitingen verschilt van het prijsplafond doordat er per huishouden een vast jaarbedrag beschikbaar wordt gesteld voor een blokaansluiting voor warmte en stroom. Er is een onderscheid tussen zelfstandige en onzelfstandige huishoudens. Daarnaast heeft het kabinet vastgesteld dat er een minimumaantal huishoudens moet zijn aangesloten op een blokaansluiting om in aanmerking te komen voor de vergoeding.

De volgende woningen komen in aanmerking voor deze regeling:

  • 1 of meer zelfstandige woonruimtes voor blokelektriciteit;

  • 3 of meer zelfstandige woonruimtes voor blokwarmte;

  • 4 of meer onzelfstandige woonruimtes voor blokelektriciteit of blokwarmte;

  • 4 of meer woonruimtes voor blokelektriciteit of blokwarmte, als uw energieaansluiting niet voldoet aan een van de drie omschrijvingen hierboven.

Voor de eerste 6 maanden van 2023 zijn de bedragen van de tegemoetkoming als volgt:

 • € 786,45 (zelfstandige woonruimte met blokwarmte)

 • € 731,13 (zelfstandige woonruimte met blokelektriciteit)

 • € 329,28 (onzelfstandige woonruimte met blokwarmte)

 • € 307,63 (onzelfstandige woonruimte met blokelektriciteit)

Het bedrag voor de laatste 6 maanden van 2023 hangt af van het gemiddelde energietarief voor kleinverbruikers voor juli 2023. Per 30 juni is dit nog niet bekend.

Wachtwoord Instellen