Woonbond over stijgende huurprijzen vrije sector

Lees het persbericht van de Woonbond, waarin zij stelt dat de stijgende huurprijzen in de vrije sector om politiek ingrijpen vragen.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Woonbond over stijgende huurprijzen vrije sector

Lees het persbericht van de Woonbond, waarin zij stelt dat de stijgende huurprijzen in de vrije sector om politiek ingrijpen vragen.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Persbericht: Stijgende huurprijzen vrije sector vragen om politiek ingrijpen

De huurprijzen in de vrije sector stegen in 2021 voor nieuwe huurders met ruim 6% ten opzichte van het voorgaande jaar, blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers van de NVM. De Woonbond wijst erop dat de vrije sector de afgelopen jaren fors is gegroeid waardoor er steeds meer dure huurwoningen zijn gekomen. Onder andere door politiek beleid waardoor woningen makkelijker in de vrije sector zijn te verhuren. Hierdoor zijn veel koopwoningen de afgelopen jaren opgekocht en duur in de verhuur gegaan. Die groei zorgt niet voor meer betaalbare maar juist voor meer dure woningen omdat er voor dat segment geen maximale huurprijs geldt.

Lees hier het volledige persbericht.

Geef een reactie

Wachtwoord Instellen